Sommersjusser i solskin

zz3322

Er rødvinen for tung i sommervarmen? Trænger du til noget lidt mere friskt og lækkert til de lyse sommeraftener, mens grillen varmer i baggrunden? Og har du nogensinde overvejet at droppe øl og vin og i stedet servere cocktails til dit middagsselskab? Du kan sagtens servere cocktails til maden – du skal blot vælge de rigtige sammensætninger og servere på de rigtige tidspunkter. Der er tilmed flere parametre at spille på, fordi kombinationsmulighederne er uendelige. Derudover kan du tilpasse de cocktails, du serverer, til din menu og til din gæsts præferencer.

Basiscocktail

Før du kaster dig ud i de helt store bartender-ambitioner, så start i det små. Lav en god basiscocktail, som du kan bygge videre på med de ingredienser, du kan lide, og som, du synes, matcher den menu, du vil servere for dine gæster. Her har du mulighed for at lege med forskellige smagsoplevelser og kombinationer, ligesom du kan lege med udtryk, pynt og det ekstra pift.

Når det kommer til kombinationen mellem maden og cocktails, skal du tænke på, at både ingredienserne i drinken og ingredienserne i maden skal passe til hinanden. Lav en let og frisk cocktail til de små, lette retter – og en tung cocktail til de mere fyldige og tunge retter. Serverer du dessert, kan du freestyle lidt bedre, da desserter ofte kan bære både det friske og det søde, det tunge og det søde.

Det vigtigste, du skal have for øje, når du serverer cocktails til mad, er, at drinken skal indeholde spiritus, noget sødt, noget syrligt og eventuelt noget bittert. Herefter kan du lege med smagsnuancerne og gøre den mere sød, mere syrlig eller mere bitter ved at tilføje dine favoritingredienser.

Et godt alternativ

Cocktails er et virkelig godt alternativt til vin og øl, og de kan noget i forhold til både smag og udseende, som øl og vin ikke kan. Her er det kun fantasien, der sætter grænser og ved at tilføje de rette ingredienser, kan du gøre cocktailen til en essentiel del af middagen.

Det kan være en god idé at starte med at lave dine cocktails på vodka, da vodka indgår i en lang række cocktails, og den er forholdsvis smagsløs. Derfor kan du nemmere selv sætte dit præg på din sommersjus med en base af vodka. Når du skal vælge, hvilken vodka der skal i din sommerdrink, så lad være med at gå efter den billigste. Det ér basen i din cocktail, og den skal spille ordentligt. Derudover findes der en række opskrifter, hvor vodka indgår i selve maden, og dermed kan du skabe en god synergi mellem middagen og dine cocktails.

mojito

 

Sommersjus og vintervand

Det er naturligvis ikke kun om sommeren, at cocktailen er god til maden. Leg med forskellige smagsindtryk og lad dine cocktails bære præg af både lokale forhold og årstiden – præcis som du gør med den mad, du serverer. Om vinteren vil du særligt kunne lege med de lidt mere tunge og eventuelt bitre smagsvarianter og et lidt mere rustikt udtryk. Om sommeren bør du vælge det friske, søde og let sure og lege med et lidt lysere udseende på din cocktail.

Prøv et middagsselskab, hvor du skipper vinmenuen og går all in på en cocktailmenu. Du vil ikke fortryde det. Og imens dine gæster sidder mætte og små-hikkende tilbage, kan du underholde dem med, hvorfor man egentlig hikker, når man har fået lidt for meget at drikke…

fest

Author: DenNyeChef

Share This Post On