Få lidt ekstra krydderi i livet med en sous vide stav

Hverdagen kan let blive kedelig og ensformig. Det er derfor, vi ofte begraver os i bøgernes verden, hvor vi kan lade fantasien få frit løb, og hvor der er fyldt med drama og eksotiske destinationer. Litteratur kan give et kærkomment afbræk fra gråvejrsdagene, men der er er også andre måder, som du kan få piftet hverdagen lidt op på.

Er du madentusiast?

Så er det nok på tide at anskaffe dig selv en sous vide stav – hvis du ikke allerede ejer en. Dette redskab er ikke videre kendt i det almindelige danske køkken, men det er perfekt til dig, der ønsker lidt mere krydderi – bogstaveligtalt – i livet.

En sous vide sørger for, at vandet i dit vandbad fastholder sin temperatur. Det kræver, at du putter madvarerne i vakuumposer, så de ikke risikerer at være i direkte kontakt med vandet, men stadigvæk kan påvirkes af temperaturen.

Det kan lyde kompliceret, men det er en super god metode at gøre brug af, hvis du ofte skal bruge vandbad i din madlavning og bagning. Ved at fastholde temperaturen gør sous vide staven det lettere for dig at kontrollere din madlavning.

grøntsager

Hvad gør det godt for?

Hvorfor er det så vigtigt at have fuld kontrol over temperaturen i et vandbad? Kort sagt sikrer det en bedre smag og at maden ikke mister en masse gode mineraler og næringsstoffer. Den slags kan fordampe, hvis du kommer til at bruge en temperatur, der er blot en smule for høj.

Ikke kun til det klassiske vandbad

Vandbad forbindes ofte med smeltning af chokolade eller husblas, men det er ikke kun indenfor desserter, at et vandbad er relevant. Du kan faktisk også benytte dig af denne form for tilberedning, når du skal varme kød som for eksempel bøffer.

En sous vide stav kan derfor have en bred vifte af muligheder for at gøre gavn i køkkenet. Det tager godt nok lang tid at tilberede mad på den måde, men til gengæld får du noget virkelig mørt kød eller friskt grønt ud af processen.

Gør noget ved den danske madlavning

Dansk madlavning er måske blevet mere velkendt gennem de sidste år, men det er på et højere gastronomisk plan. Her taler vi restauranter som NOMA, der finder på alle mulige skøre menuer. Generelt set kan dansk mad dog let virke lidt kedelig i det. Vi er ikke lige frem store forbrugere at krydderier, og meget af vores mad består af kartofler.

mad_sous_vide

Dermed kan den almindelige danskers måltider let komme til at virke lidt ensformige. Ligesom bøger kan hjælpe dig med at besøge nye universer, må du derfor også overveje, om det ikke er værd at prøve nogle nye redskaber i køkkenet, så madlavningen måske igen kan blive ny og spændende.

Det er værd at kaste dig ud i at eksperimentere mere med din mad, så du kan fremelske en mere spændende smag. Når maden smager bedre, er det også meget lettere at finde motivationen til at komme ud i køkkenet og prøve nye opskrifter af.

Læs mere her.

Author: Forfatteren

Share This Post On

Submit a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.